Çiftlerin Karşılaştığı 25 Yaygın Evlilik Sorunu ve Çözümleri

Hiç oturup evliliğin neden zor olduğunu merak ettiniz mi? Evlilik sorunlarınız ilişkinizi ve bunun sürüp sürmeyeceğini sorgulamanıza neden oldu mu?

Evlilikler , hayatınızı ve hedeflerinizi bir başkasınınkiyle birleştirmeyi gerektirdiğinden çoğu insan için zorlayıcı olabilir . Çocuklardan veya diğer büyük değişikliklerden sonra ortaya çıkan evlilik sorunları, başa çıkmakta zorlayıcı olabilir ve kırgınlığa ve hayal kırıklığı duygularına yol açabilir. 

Ancak evlilik sorunları genellikle kayıtsız davranışların ve dikkatsizliğin bir sonucudur. Bu sorunlar doğru yaklaşım ve düşünmeye açıklık ile çözülebilir. 

İşte evli çiftlerin başına bela olan bazı çatışmalar ve bunları çözmenin yolları:

25 evlilik sorunu ve çözümleri

Evlilik yaşamında pek çok yaygın sorun vardır ve bunların çoğu, birçok farklı yöntem ve teknik kullanılarak önlenebilir, düzeltilebilir veya çözülebilir.

Evli çiftlerin karşılaştığı en yaygın evlilik sorunlarına bir göz atın ve evlilik sorunlarını, ilişkinize onarılamaz zararlar vermeden önce nasıl çözebileceğinizi öğrenin.

1. Sadakatsizlik

Sadakatsizlik ilişkilerde en sık görülen evlilik sorunlarından biridir. En son veriler , görüşülen erkeklerin yaklaşık yüzde 20’sinin, kadınların ise yüzde 10’unun partnerlerini aldattığını itiraf ettiğini gösteriyor. Aldatmayı ve duygusal ilişkiler yaşamayı da içerir.

Sadakatsizliğin diğer örnekleri arasında tek gecelik ilişkiler, fiziksel sadakatsizlik, internet ilişkileri ve uzun ve kısa süreli ilişkiler sayılabilir. Sadakatsizlik bir ilişkide birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkar; Bu yaygın bir sorundur ve çeşitli çiftlerin çözüm bulmakta zorlandığı bir sorundur.

Çözüm: Sadakatsizlikle ilgili evlilik sorunları nasıl düzeltilir?

Sadakatsizlik, ilişkinizdeki bağ güçlü olmadığında ortaya çıkabilir ve güvenin bozulmasına neden olabilir. Araştırmalar, güçlü bir duygusal bağ sürdürmenin, cinsel yakınlığın ve sınırlara saygı duymanın ilişkinizdeki sadakatsizlikle mücadele etmenin üç temel yolu olduğunu ortaya koyuyor .

2. Cinsel farklılıklar

Fiziksel yakınlık uzun süreli bir ilişkinin vazgeçilmezidir, ancak aynı zamanda tüm zamanların en yaygın evlilik sorunlarından biri olan cinsel sorunların da temel nedenidir. Bir ilişkide çeşitli nedenlerden dolayı cinsel sorunlar ortaya çıkabilir ve bu sorunlar daha sonra evlilikte daha fazla soruna yol açabilir.

Araştırmalar , cinsel tatminin yanı sıra cinsel uyumluluğun da çiftler için ilişki tatminini belirlemede en önemli faktör olarak gösterildiğini ortaya koyuyor.

Evlilikte en sık görülen cinsel sorun libido kaybıdır. Pek çok insan, libido ile ilgili sorunların yalnızca kadınların yaşadığını, ancak erkeklerin de aynı şeyi yaşadığını düşünüyor. 

Bazı durumlarda ise cinsel sorunlar eşin cinsel tercihlerinden kaynaklanabilmektedir. İlişkideki bir kişi diğer eşe göre farklı cinsel şeyleri tercih edebilir, bu da diğer eşi rahatsız edebilir.

Çözüm: İletişim ve açık fikirli olmak, her türlü cinsel uyumsuzluğun üstesinden gelmenin anahtarıdır. Cinsel yakınlığın gelişmesi için hayati önem taşıyan fiziksel ve duygusal bağı yeniden kurabilir.

3. Değerler ve inançlar

Elbette evlilik içinde farklılıklar ve anlaşmazlıklar olacaktır , ancak temel değerler ve inançlar gibi bazı farklılıklar göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir. Eşlerden biri bir dine mensup olabilirken diğeri farklı bir inanca sahip olabilir. 

Değerlerdeki farklılıklar, diğer yaygın evlilik sorunlarının yanı sıra duygusal uçuruma da yol açabilir. 

Tahmin edebileceğiniz gibi eşlerden birinin farklı ibadethanelere gitmek gibi işleri ayrı ayrı yapmaktan yorulması ciddi sıkıntılara yol açabilir.

Bu tür evlilik sorunları kültürler arası evliliklerde yaygındır. Diğer farklılıklar temel değerleri içerir.

Bunlar arasında çocukların yetiştirilme şekli ve doğru ile yanlışın tanımı gibi çocukluklarında onlara öğretilen şeyler yer alır. 

Herkes aynı inanç sistemleri, ahlak kuralları ve hedeflerle büyümediğinden, ilişkide tartışma ve çatışmaya çok fazla yer vardır .

Çözüm: Farklı değerlerden kaynaklanan çatışmaların tek çözümü iletişim ve uzlaşmadır. Uzlaşmanın mümkün olmadığı konularda ise en iyi çözüm anlayışlı olmak ve bu konularda hemfikir olmamaktır.

4. Yaşam aşamaları

Pek çok insan konu bir ilişki olduğunda yaşam evrelerini dikkate almaz.

Bazı durumlarda evlilik sorunları, her iki eşin de birbirini aşması ve başka birinden hayattan daha fazlasını istemesi nedeniyle ortaya çıkar.

Zamanla birbirlerinden uzaklaşmak, ister yaşlı bir erkek ve daha genç bir kadın, ister daha yaşlı bir kadın ve daha genç bir erkek olsun, önemli bir yaş farkına sahip evli çiftler arasında yaygın bir sorundur.

Kişilikler zamanla değişir ve çiftler eskisi kadar uyumlu kalmayabilir. Yaşamın farklı evrelerinde olan, yaş farkı olan çiftler bu yaygın evlilik sorunuyla karşı karşıyadır.

Çözüm: Partnerinizle birlikte büyüdüğünüzden ve zamanla birbirinizden ayrılmadığınızdan emin olmak için ilişkinizi düzenli olarak değerlendirin. Hayatın ikinize de bireysel olarak ve çift olarak getirdiği farklı değişiklikleri sevmeye ve kabul etmeye çalışın.

Denenecek başka bir şey de bir aktivitedir. İkinize de birbirinizi yeniden keşfetme ve bağınızı geliştirme şansı verecek yeni hobiler edinmeye çalışın.

5. Travmatik durumlar

Çiftlerin travmatik olaylar yaşaması evlilikte daha fazla zorluk yaratır .

Travmatik durumlar da çiftlerin yaşayabileceği diğer sorunlardır. Ortaya çıkan birçok travmatik olay yaşamı değiştiriyor.

Bu travmatik durumlar bazı evli çiftler için sorun haline gelebilir çünkü eşlerden biri mevcut durumla nasıl başa çıkacağını bilemez.

READ  Kadınınızın Manipülatif Olduğunun 12 İşareti

Eşlerden biri hastanede ya da yatak istirahatinde olduğundan diğeri olmadan nasıl hareket edeceğini bilemeyebilir. Diğer durumlarda, eşlerden birinin 24 saat bakıma ihtiyacı olabilir ve bu da onun yalnızca diğer eşe bağımlı olmasına neden olabilir.

Bazen baskı çok büyüktür ve sorumluluk başa çıkılamayacak kadar fazladır, bu nedenle ilişki tamamen sona erene kadar aşağıya doğru sarmallaşır.

Çözüm: Biraz ara verin! Bencilce görünebilir ancak ilişkiniz, duygularınızı işlemek için biraz zaman ayırmanızdan fayda sağlayabilir. Bir terapist, herhangi bir travmatik deneyimde size veya partnerinize yardımcı olabilir ve bu zorluklarla başa çıkmanıza yardımcı olacak araçları sağlayabilir. 

6. Stres

Stres, çoğu çiftin ilişkilerinde en az bir kez karşılaşacağı yaygın bir evlilik sorunudur. Finansal, ailevi, zihinsel ve hastalık gibi birçok farklı durum ilişkilerde ve durumlarda strese neden olabilir.

Mali sorunlar, eşin işini kaybetmesinden veya işten çıkarılmasından kaynaklanabilir. Aileden kaynaklanan stres, çocukları, aileleriyle veya eşin ailesiyle ilgili sorunları içerebilir. Birçok farklı şey stresi tetikler.

Stresin nasıl yönetilip ele alındığı daha fazla stres yaratabilir.

Çözüm: Bir ilişkideki stresin ele alınması gerekir, yoksa ilişkiyi mahvedebilir. Birbirinizle dürüst ve sabırla konuşarak bu sorunu çözmeye çalışabilirsiniz. Konuşmak işe yaramazsa, stresle daha iyi başa çıkmanıza yardımcı olacak yoga veya meditasyon gibi hobiler edinmeyi deneyebilirsiniz. 

7. Can sıkıntısı

Can sıkıntısı ciddi fakat yeterince önemsenmeyen bir evlilik sorunudur.

Zamanla bazı eşler ilişkilerinden sıkılırlar . İlişki içinde olup bitenlerden sıkılabilirler. Bu durumda ilişki öngörülebilir hale geldiği için sıkılmaya gelir. 

Bir çift her gün aynı şeyi hiçbir değişiklik ya da kıvılcım olmadan yapabilir. Bir kıvılcım genellikle zaman zaman rastgele şeyler yapmaktan oluşur. Bir ilişkide spontan aktiviteler yoksa can sıkıntısının bir soruna dönüşme ihtimali yüksektir.

Çözüm: Beklenmeyeni yapın. İster yatak odasında, ister hayatın diğer alanlarında olsun, ilişkinizdeki can sıkıntısından kurtulmak için . Partnerinizi bir hediyeyle, beklenmedik bir planla ya da yeni bir cinsel hareketle şaşırtın ve ilişkinizin dönüşümünü izleyin.

8. Kıskançlık

Kıskançlık, evliliğin kötüye gitmesine neden olan bir diğer yaygın evlilik sorunudur. Aşırı kıskanç bir partneriniz varsa, onlarla birlikte olmak ve onların etrafında olmak zorlayıcı olabilir.

Kıskançlık, aşırı kıskançlık olmadığı sürece her ilişkiye bir dereceye kadar uygundur. Bu tür kişiler baskıcı olacaktır: Telefonda kiminle konuştuğunuzu, onlarla neden konuştuğunuzu, onları nasıl tanıdığınızı ve onları ne kadar zamandır tanıdığınızı vb. sorgulayabilirler.

Aşırı kıskanç bir eşe sahip olmak ilişkiyi zorlayabilir; çok fazla stres sonunda böyle bir ilişkiyi sona erdirecektir.

Çözüm: Aşırı kıskançlığın tek çaresi, güvensizliği etkili bir şekilde ele almak için kendi üzerine düşünmektir. Bunu kendi başınıza yapmak zorsa, sizin veya partnerinizin kıskançlığınızın nedenlerini ve bunu nasıl en aza indireceğinizi anlamanıza yardımcı olabilecek bir psikologdan da yardım alabilirsiniz. 

9. Birbirimizi değiştirmeye çalışmak

Bu yaygın ilişki sorunu, çiftlerin inançlarını şekillendirmek için partnerlerinin sınırlarını aşmaları durumunda ortaya çıkar.

Partnerinizin sınırlarının böylesine göz ardı edilmesi yanlışlıkla da olabilir; Saldırıya uğrayan eşin misillemesinin boyutu genellikle zamanla yatışır.

Çözüm: Partnerinizi sadece sevmekle kalmayın, aynı zamanda onun sınırlarına saygı duymayı ve onu değişmeye zorlamamayı da öğrenin. Partnerinizle ilgili bazı şeyleri kabul etmekte zorluk yaşıyorsanız, partnerinize olduğu gibi aşık olduğunuzu ve onun da öyle olduğunu hatırlamaya çalışın. 

10. İletişim sorunları

İletişim eksikliği evlilikte en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. 

İletişim hem sözlü hem de sözlü olmayan ipuçlarını kapsar; bu nedenle birini uzun süredir tanıyor olsanız bile yüz ifadesindeki veya herhangi bir vücut dilindeki hafif bir değişiklik yanlış anlaşılabilir.

Erkekler ve kadınlar çok farklı iletişim kurarlar ve uygunsuz iletişim ortamına düşebilirler. Bu tür ilişki veya evlilik sorunlarının büyümesine izin verilirse evliliğin kutsallığı kesinlikle tehlikeye girer. 

Sağlıklı iletişim evlilikte başarının temelidir.

Çözüm: Zararlı iletişim kalıpları bir alışkanlığa dönüşebilir ve bunlara çare bulmanın tek yolu, gelişmeye yönelik bilinçli bir çaba göstermektir. Yavaş yavaş, ilişkiyi ve bireyleri eşit derecede geliştiren sağlıklı iletişim yollarını öğrenebilirsiniz.

11. Dikkat eksikliği

İnsanlar sosyal yaratıklardır ve başkalarının, özellikle de kendilerine en yakın olanların ilgisini çekmeye heveslidirler.

Her evlilikte zamanla ortak bir ilişki sorunu yaşanır: ‘dikkat eksikliği’; bir çiftin kasıtlı veya kasıtsız olarak dikkatlerini hayatlarının diğer yönlerine yönlendirmesi.

Dikkat eksikliği evliliğin kimyasını değiştirir, bu da eşin veya kişinin aşırı tepki göstermesine neden olur. Evlilikteki bu sorun uygun şekilde çözülmezse kontrolden çıkabilir.

Çözüm: Her şeyden önce partnerinizi dinleyin. Ayrıca bir çiftin dans veya yürüyüş gibi aktivitelerine katılmayı deneyebilirsiniz, bu da birbirinize yeni ve canlandırıcı bir şekilde dikkat vermenize yardımcı olabilir. Günlük yaşamın gürültüsünü susturmanıza ve gerçekten birbirinize odaklanmanıza yardımcı olabilir.

12. Mali konular

Hiçbir şey bir evliliği paradan daha hızlı bozamaz. Ortak hesap açıyorsanız veya mali işlerinizi ayrı ayrı yürütüyorsanız, evliliğinizde maddi sorunlarla karşılaşacaksınız. Herhangi bir mali konuyu bir çift olarak açıkça tartışmak önemlidir.

READ  İlişkiyi Güçlendirecek 30 Çift Bağlama Aktivitesi

Çözüm: Finans hassas bir konu olabilir ve çiftler bu sorunları dikkatlice tartışmalıdır. Ortak finansal hedeflerinizi karşılayan bir plan bulmaya çalışın. Ayrıca birisinin plandan sapması durumunda motivasyonun açıkça tartışıldığından emin olmaya çalışın. 

13. Takdir eksikliği

Eşinizin ilişkinize yaptığı katkının takdir edilmemesi, tanınmaması ve kabul edilememesi. 

Eşinizi takdir edememeniz ilişkinize zarar verebilir.

Çözüm: Partnerinizin hayatınıza kattığı her şeyi takdir etmeye çalışın. Onlara sürpriz bir not bırakın ya da sırf takdirinizi göstermek için onlara bir çiçek veya spa çifti verebilirsiniz.

Eğer ilişkide değer verilmediğini düşünen taraf sizseniz, bunu partnerinize anlatmaya çalışın. Onları suçlamadan veya köşeye sıkıştırılmadan, duygularınızı ve değişim ihtiyacınızı ifade edin. 

Dürüst duygularınız, onların ne kadar dikkatsiz olduklarını fark etmelerini sağlayabilir ve onları değişiklik yapmaya zorlayabilir. 

14. Teknoloji ve sosyal medya

Sosyal medyanın evlilik ve aile üzerinde ortaya çıkan tehlikeleri kapıda.

Teknoloji ve sosyal platformlara olan etkileşimimiz ve takıntımızın hızla artmasıyla birlikte sağlıklı yüz yüze iletişimden giderek uzaklaşıyoruz.

Kendimizi sanal bir dünyada kaybediyoruz ve etrafımızdaki diğer insanları ve şeyleri sevmeyi unutuyoruz. Bu tür bir saplantı hızla yaygın bir evlilik sorunu haline geldi.

Çözüm: Siz ve eşiniz teknolojiden uzak duracağınız zaman, her gün veya haftada bir gün bir saat ayırın. Dikkatiniz dağılmadan birbirinize odaklanmayı denemek için telefonlarınızı ve diğer cihazlarınızı uzakta tutun. 

15. Güven sorunları

Bu yaygın evlilik sorunu, evliliğinizi içeriden çürütebilir ve ilişkinizi yeniden kurma şansınızı ortadan kaldırabilir.

Bir evliliğe güven fikri hala oldukça gelenekseldir ve zaman zaman şüphe ilişkiye sızmaya başladığında evlilik üzerinde çok fazla baskı yaratır.

Çözüm: Bir terapistin yardımıyla açık iletişim, bir çiftin güvensizliklerinin nedenlerini ve bunları çözebilecekleri yolları anlamalarına yardımcı olabilir. Terapist ayrıca birbirinize nasıl güveneceğinizi öğrenmenize yardımcı olacak bazı güven oluşturma egzersizleri de önerebilir.

16. Bencil davranış

Eşinize karşı tutumunuzda küçük değişiklikler yaparak bencillikle etkili bir şekilde başa çıkılabilse de, bu hala yaygın bir evlilik sorunudur.

Bir ilişki içinde olmanın büyük bir kısmı, hayatınızı başka bir kişiyle ve onun öncelikleriyle birleştirmektir. Çiftler genellikle bu geçişi zor buluyor çünkü kolektif öncelikler kişisel önceliklerle çatışabiliyor ve bu da sorunlara neden olabiliyor.

Çözüm: Bencil davranışların tek çözümü empatidir. Birbirinizin bakış açısını anlamaya çalışın ve düşünceli olmayı bir alışkanlık haline getirin. Bireysel hedefleriniz bir çift olarak hedeflerinizle çelişiyorsa partnerinizle açık bir hassasiyetle konuşmaya çalışın. 

17. Öfke sorunları

Öfkenizi kaybetmeniz, öfkeyle bağırmanız veya bağırmanız, kendinize veya eşinize fiziksel zarar vermeniz ne yazık ki yaygın bir evlilik sorunudur.

İç ve dış etkenlerle artan stres ve öfke nöbetleri nedeniyle öfkemizi kontrol edemeyebiliriz ve sevdiklerimize yönelik bir patlama, ilişkiye çok zarar verebilir. 

Çözüm: Öfke, mücadele ettiğiniz bir sorunsa, ilişkinizi etkilememesi için öfkeyi uzak tutmaya yardımcı olacak başa çıkma becerilerini öğrenmek üzere bir danışmanla konuşmayı düşünün. İlişkinizi mahvedebilecek öfkeli sözler söylemeden önce ona kadar sayarak da başlayabilirsiniz.

18. Skoru tutmak

Bir evlilikte öfke bizi yendiğinde, yaygın bir tepki intikam almak veya eşinizden intikam almak şeklinde olur.

Bir ilişkide kazanılan ve kaybedilen savaşların sayısını tutmak , sağlıksız bir ilişkinin temelini oluşturabilir . Sürekli olarak hesaplaşma isteği uyandırır ve kırgınlığa yol açar. O zaman öncelik, birbirinin yanında olmaktan ziyade üstünlüğü ele geçirmek olur.

Çözüm: Skorları tutmak ilişkiler içindir, spor içindir. Kavgalarda ve anlaşmazlıklarda kimin yoluna çıktığını saymamayı öğrenerek evlilik sorunlarıyla başa çıkmayı öğrenebilirsiniz. Büyük resme odaklanın ve uzlaşmak zorunda kalabileceğiniz küçük savaşlardan vazgeçin. 

19. Yalan söylemek

Yaygın bir evlilik sorunu olarak yalan söylemek yalnızca sadakatsizlik veya bencillikle sınırlı değildir; aynı zamanda günlük olaylarla ilgili beyaz yalanları da içerir. Bu yalanlar birçok kez itibarı kurtarmak ve eşinizin öne çıkmasına izin vermemek için kullanılır.

Çiftler iş yerinde veya diğer sosyal senaryolarda karşılaşabilecekleri zorluklar veya sorunlar hakkında birbirlerine yalan söyleyebilirler; bu tür evlilik sorunları ilişkiye yük getirir. İşler kontrolden çıktığında, bu bir evliliği büyük ölçüde mahvedebilir.

Çözüm: Sizin veya partnerinizin neden dürüst olmak yerine yalan söylemeye mecbur hissettiğinizi analiz edin. Yalnızca bir kez bu nedenleri anlayıp ele alarak ilişkinizdeki yalanı ve sahtekarlığı sona erdirmeye çalışabilirsiniz.

20. Gerçekçi olmayan beklentiler

Bir dereceye kadar hepimiz evliliğin sonsuza kadar süreceği fikrine katılıyoruz , ancak yine de evlenmeden önce partnerlerimizi anlamak için zaman ve çaba harcamayı başaramıyoruz.

Mükemmel bir evliliğin ilhamını duyduğumuz ya da tanıdığımız insanlardan alırız, ikimizin de hayatta aynı şeyleri isteyip istemediğimizi bile sorgulamayız.

Bir çiftin ilişkinin geleceğe yönelik görünümü konusundaki uyumsuzluğu, partnerimizden gerçekçi olmayan beklentilerin oluşmasına çok fazla alan yaratır.

Bu beklentiler, yerine getirilmediğinde kırgınlıklara, hayal kırıklıklarına yol açar ve evliliği, iyileşmenin mümkün olmadığı bir yola doğru iter.

Çözüm: Bırakın gitsin! Gerçeklerle yüzleşin ve ilişkilerinizde sahip olduğunuz her şeyin değerini bilin. Beklentilerinizin gerçek olmadığı ve hiçbir partnerin bunları karşılayamayacağı gerçeğini kabul etmek. İlişki sorunsuz işlediğinde bile beklentiler bir standart belirleyebilir.

READ  İkiz Alev Telepatik Sevişme: Nedir ve Nasıl Yapılır?

21. Sınırları görmezden gelmek

Partnerinizin kendisi hakkında geliştirebileceği bazı şeyleri belirtmenizde bir sakınca olmasa da, onu çok fazla değişiklik yapmaya veya belirledikleri sınırları aşmaya zorlamak en iyi fikir olmayabilir. Bu durum zamanında kontrol edilmezse evlilikte sorun haline gelebilir.

Çözüm: Sınırları tartışın. Her iki haftada bir arkadaşlarınızla dışarıda bir gece geçirmek istiyorsanız partnerinize bunu bildirin. Fikri anlamada sorun yaşıyorlarsa sınır kavramını açıklayın. Kendileri için de sağlıklı sınırlar koymalarına yardımcı olun. Onların sınırlarına da saygı gösterin.

22. Duygusal sadakatsizlik

Sadakatsizlik çeşitli türlerde olabilir. Ancak en çok gün ışığına çıkan fiziksel sadakatsizliktir; bir partnerin evlilik veya ilişki dışında bir veya birden fazla kişiyle fiziksel ilişkisi olması.

Ancak duygusal sadakat, bir partnerin partnerinden başka birine karşı romantik duygular geliştirmesidir. Başka birine karşı hissettiğiniz duygular evliliğinize veya ilişkinize zarar verebileceğinden, duygusal sadakat de bir evlilik sorunu haline gelebilir.

Çözüm: Başka birine karşı hisler geliştirmeye başlarsanız kendinizi kontrol edin. Bu duyguların ne anlama geldiğini görmek için iç gözlem yapın. 

23. İşbölümü

Evliliğinizdeki görevler eşit mi yoksa adil bir şekilde mi paylaşılıyor? Aksi takdirde evliliğinizde büyük bir sorun haline gelebilir. 

Çözüm: Tekrarlayıcı gibi görünmesin ama gerçekten iletişim anahtardır. Partnerinizle ev işleri, onlar hakkında ne hissettiğiniz ve işleri ikiniz arasında nasıl paylaştırabileceğiniz hakkında konuşun.

24. Güç eşitsizliği

İlişkinizdeki veya evliliğinizdeki güç eşitsizliği, evliliğinizde sorun haline gelebilir. Güç finansal olabilir veya ilişkinizin dinamikleriyle ilgili olabilir.

Çözüm: İlişkinizdeki güç dinamiklerini tartışın. Her ikinizin de ilgileneceği departmanların olması sorun olmasa da, adil bir güç dağılımına sahip olmak önemlidir.

25. İfadedeki farklılık

Partnerinizi seviyor musunuz? Evet. Peki partneriniz sizin tarafınızdan sevildiğini hissediyor mu? Belki.

Evlilikte sık karşılaşılan sorunlardan biri de sevginin ifadesinde farklılık olmasıdır. Siz ve eşinizin sevginizi aynı şekilde göstermenize gerek yok ve bu nedenle yanlış anlaşılmalara yol açabilir.

Çözüm: Partnerinizin sevgi ifadesini tanımlayın ve anlayın. Belki size olan sevgilerini göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar ama siz farklı bir bakış açısına sahip olduğunuz için bunu fark edemiyorsunuz. Aynı şeyi fark ettiğinizde onları takdir edin.

Evlilik sorunlarının 5 nedeni

Hiç kendinize “ Evlilik neden bu kadar zor?” diye sordunuz mu ? Cevabınız evet ise, evliliği zorlaştıran şeyin bu gibi yaygın evlilik sorunları olduğunu bilmelisiniz.

Artık evlilikte en sık görülen sorunları bildiğinize göre, bu tür sorunların nedenlerini de belirlemek önemlidir. Evlilik sorunlarının 5 yaygın nedeni şunlardır:

1. Yanlış iletişim

Evlilik sorunlarının en yaygın nedenlerinden biri iletişim eksikliği veya yanlış iletişimdir. Eğer evliliğinizde duygularınız, sınırlarınız ve beklentileriniz konusunda net değilseniz evlilik sorunları yaşamanız muhtemeldir.

2. Gerçekçi olmayan beklentiler

Evlilik, birliktelik veya ikiniz arasında işlerin nasıl yürüdüğü konusunda net beklentilere sahip olmamak da evlilikte sorunlara yol açabilir.

3. Mahremiyet eksikliği

Siz ve partneriniz ilişkinin dışına çıkarsanız ve ilişkinin her yönünü ebeveynlerinizle, çocuklarınızla, arkadaşlarınızla ve hatta kardeşlerinizle tartışırsanız, bu evlilikte sorunlara neden olabilir. İlişkiniz bir sır olmak zorunda değil ancak bazı konular yalnızca ikiniz arasında özel kalmalıdır. 

4. Argümanlar

Siz ve eşiniz yalnızca tartışırsanız ve yaşadığınız sorunları asla tartışmazsanız, bu, evlilikte geçimsizliğin büyük bir nedeni olabilir.

5. Sahtekârlık

Siz ve eşiniz duygularınız konusunda dürüst değilseniz, yalan söylerseniz veya birbirinizden bir şeyler saklarsanız, bu evlilik sorunlarına neden olabilir.

Evliliklerinde sorunlarla karşılaşan çiftler bu sorunları nasıl aşabilir?

Çiftlerin evliliklerindeki sorunları aşmanın bazı yolları nelerdir? Yukarıda her soruna özel çözümler belirtilmiş olsa da, burada ikinizin arasını daha iyi hale getirecek bazı ipuçları bulacaksınız.

1. İletişim kurun

İletişim gerçekten anahtardır. Tekrarlayan gibi görünebilir, ancak çoğu şey iletişim yoluyla çözülebilir. Partnerinizin aklınızı okumasını bekleyemezsiniz. Sorunlarınız, beklentileriniz ve ihtiyaçlarınız hakkında olabildiğince açık konuşmalısınız.

2. Ara verin

Kavgaya, hatta birbirimize ara vermenin ne kadar önemli olduğunun farkında değiliz . Biraz nefes almak, neyin enerjinizi gerektirip gerektirmediğini anlamanıza yardımcı olabilir. Çoğu zaman, açık bir şekilde düşünemediğimiz için hararetli bir tartışmaya gireriz ve biraz ara vermek diğer kişinin bakış açısını anlamamıza yardımcı olur.

3. Bir takım olduğunuzu unutmayın

Kavga ettiğinizde ya da tartıştığınızda, birbirinize karşı değil, ikinizin de soruna karşı olduğunuzu unutmayın. Siz bir takımsınız ve birlikte karar vermelisiniz. 

Kapanıyor

Her ilişkinin kendi ilişki ya da evlilik sorunları vardır; bu nedenle bunların moralinizi bozmasına izin vermeyin. Sizi rahatsız eden evlilik sorunlarının üstesinden gelmek için sağlıklı bir yaklaşım benimsenirse her sorunla başa çıkılabilir. 

Saygılı, anlayışlı ve değişime açık olmak, evliliğinizde ortaya çıkabilecek her türlü engeli aşmanızı sağlayabilir. Şüpheye düştüğünüzde rehberlik için bir evlilik danışmanına veya lisanslı bir terapiste danışın.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir